Jsme přestěhovali na novou adresu: Nádražní 314, 36471 Bochov.
Light for home
Česky (CZK) Česky (CZK)
+420 608 885 144

Blog

  • Domů
  • Blog
  • Osvětlení pro kuchyně a jídelny
Osvětlení pro kuchyně a jídelny
Osvětlení pro kuchyně a jídelny
Osvětlení pro kuchyně a jídelny

Otázky související se správným nasvícením obývacího pokoje nebo ložnice jsou velice detailně rozpracovány v celé řadě designerských studií, bohužel ale jen málo studií je věnováno osvětlení kuchyně. Přesto však v kuchyni trávíme značnou část života. Kuchyň často bývá centrem domácnosti, kde kraluje paní domu, a právě v kuchyni se nejčastěji schází pohromadě celá rodina, buď u jídelního stolu, anebo aby si upřímně pohovořili nad šálkem dobré kávy nebo vonného čaje. A přitom právě díky správnému výběru osvětlení se kuchyň stane ještě příjemnější a pohodovější.


Klasický tradiční přístup se omezuje na závěsný lustr či stropní svítidlo uprostřed kuchyně, což není vždy ideálním řešením. Vždyť kuchyň není jenom místem pro dobré posezení, je to také vysoce riziková zóna, protože pokud nemáte dostatek světla, snadno se můžete zranit ostrým nožem nebo při manipulacích s vroucími pokrmy. Proto je velmi důležité zvolit správnou kombinaci hlavního světla a osvětlení kolem kuchyňské linky a sporáku. 


Pro pracovní oblast jsou nejvhodnější bodové směrovatelné světlomety, jenž nabízíme v široké škále tvarů a velikostí a jejichž světlo lze poslat na správná místa. Pro jídelní kout je lepší pro navození příjemné uvolněné atmosféry zvolit lustr s jemnějším a rozptýlenějším světlem, ve kterém si můžete vychutnat setkání rodiny u jídelního stolu. Zajímavé řešení je, když stropní lustr umístíme poměrně nízko nad jídelním stolem, což dodá atmosféře určitou intimitu.


Pokud uvažujete o zdokonalení osvětlení ve Vaší kuchyni, zavítejte na naši webovou stránku: https://light4home.cz/ najdete tam nejrozmanitější svítidla za nejnižší možné přátelské ceny!